Prisma-toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht P. G. Bins

ISBN:

Published: 1964

Paperback

225 pages


Description

Prisma-toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht  by  P. G. Bins

Prisma-toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht by P. G. Bins
1964 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 225 pages | ISBN: | 9.58 Mb

In steeds toenemend aantal trekken de mensen er de weekeinden op uit met trein, fiets en bromfiets om hun omgeving te verkennen. Steeds meer mensen bezoeken in hun vakantie streken van ons mooie vaderland waar ze op de weekeinden niet aan toe komen.MoreIn steeds toenemend aantal trekken de mensen er de weekeinden op uit met trein, fiets en bromfiets om hun omgeving te verkennen. Steeds meer mensen bezoeken in hun vakantie streken van ons mooie vaderland waar ze op de weekeinden niet aan toe komen.

Het is daarom begrijpelijk dat ook de vraag naar goede voorlichting over uitstapjes, bezienswaardigheden, oorden van rust en recreatie steeds groter wordt. Bijna geen krant of weekblad ontkomt eraan daarvoor een aparte rubriek te maken.

Ook in de vele boeken en gidsjes die thans verschijnen, vindt men vele aardige tochten uitgestippeld. Maar vrijwel nergens vindt men naast goede en betrouwbare voorlichting over zeer uiteenlopende toeristische onderwerpen als stedeschoon, architectuur, monumentale kunst, recreatie, natuurschoon, folkore enz.

ook de achtergrond toegelicht van hetgeen de toerist boeit. In de reeks Prisma-toeristengidsen, waarvan dit het tweede deel is, geven de auteurs in een boeiende inleiding tot hun gebied allerlei interessante bijzonderheden die de toerist een indruk geven van de couleur locale van de streek die hij gaat bezoeken. In alfabetische volgorde worden vervolgens van de plaatsen, gemeenten, streken en alle andere voor de toerist aardige onderwerpen als heuvels, meren, beken en rivieren de bijzonderheden behandeld waarvan toeristen met zeer uiteenlopende belangstelling profijt zullen hebben.

Ook hier is als bij de inleiding er naar gestreefd steeds de achtergrond te schetsen waartegen men het gebodenen moet plaatsen om t naar waarde te schatten. Overzichtelijke kaarten met vele toeristische bijzonderheden, met wegen en waterwegen, plattegronden enz.

stellen de gebruiker in staat tot het zelf uitstippelen van tochten naar eigne belangstelling. Om hen daarbij engiszins te helpen geven de auteurs aan het slot enkele tips voor interessante tochten.Deze Prisma-toeristengids is tegelijk te beschouwen als tweede deel van een beknopt aardrijkskundig en topografisch-historisch woordenboek dat in geen boekenkast mag ontbreken.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Prisma-toeristengids Overijssel-Gelderland-Utrecht":


themrtexperience.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us